Food Tech Brainport werkt aan Partner for International Business Programma Canada. Doe mee!

Gepubliceerd op 05-07-2016

Startschot PIB programma, Canada is hot! Canada is hot, zeker in de levensmiddelenindustrie liggen er veel kansen voor Nederlandse bedrijven.

Deze conclusie kan zeker getrokken worden na de presentatie van de Canadese Investment Champion Bruce Cowper op 24 juni jl. tijdens de Informatiebijeenkomst Trade & Investment kansen in Canada voor de Food industrie bij de HAS in Den Bosch. Bovendien willen de Canadezen heel graag met Nederlandse bedrijven samenwerken. Via een uitvoerig selectieproces is Nederland geïdentificeerd als dé partner om de Canadese Food Processing Industry naar een hoger plan te tillen, meer efficiency met Nederlandse technologie.

Food Tech Brainport heeft samen met Brainport Development, OostNV, FME en GMV de handen ineen geslagen als het gaat om Canada, de bijeenkomst op 24 juni was hierin een eerste stap. Naast de presentatie door Bruce Cowper, werd er ingegaan op kansen in het kader van CETA door Diederik Beutener van de Canadese Ambassade in Den Haag. Bruno Lamy van de Canadese overheid (Industry Canada) presenteerde een uitgebreid overzicht van nationale en regionale subsidie- en financieringsregelingen in Canada. Regelingen die de aankoop van efficiënte machines zelfs tot 50% subsidie kan opleveren, informatie die Nederlandse bedrijven zeker in hun achterzak moeten hebben als ze praten met Canadese bedrijven.

Na rondetafelgesprekken presenteerden wij als organiserende partijen ons gezamenlijk plan om een Partners for International Business (PIB) programma op te starten. Een programma waarin voor een periode van 3 jaar met een groep van ondernemers actief business development wordt gedaan richting Canada. RVO biedt hiervoor ondersteuning, feitelijk wordt het budget van de inzet van de deelnemende bedrijven verdubbeld door RVO. Nasrat Popal van RVO presenteerde tot slot de ins en outs van deze PIB regeling. Een eerste actie is een uitgaande missie organiseren naar Canada in oktober 2016.

In totaal hebben al 12 ondernemers te kennen gegeven interesse te hebben in deelname in dit PIB programma. Wij organiseren binnenkort een bijeenkomst waarin nadere informatie gegeven wordt over het PIB, maar waar vooral ook samen met de ondernemers een “aanvalsplan” voor Canada wordt opgesteld, dé basis voor een succesvol PIB programma!

Mocht je als bedrijf interesse hebben om aan te sluiten bij het PIB, laat dit dan weten aan Anke van den Heuvel (anke.heuvel@helmond.nl)

Kijk voor meer informatie en de presentaties van 24 juni jl. hier.

Terug naar het nieuwsoverzicht